Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL

Girişimlerinizin Başarısız Olma İhtimali Sizce Nedir?

Girişimcilik kulağa ne hoş geliyor değil mi! Tek bir kelimeye indirgenemeyecek kadar büyük, özel ve zorlu bir kavramdan bahsediyoruz.

Girişimciler, tipik olarak, korkutucu derecede yüksek bir başarısızlık oranı olan zorluklarla karşı karşıyadır. İlk birkaç yıl içinde başarısız olan girişimler yüzde 75 ile yüzde 90 arası değişiyor. Bu rakamlar, en sabırlı ve kararlı girişimciyi bile düşünmek için duraklatmaya yetiyor.

Güçlü bir marka stratejisi girişimci başarı şansınızı büyük ölçüde artırabilir.
Bir marka oluştururken, girişimcilerin markaların yalnızca görsel olmadığını anlamaları önemlidir.

Marka, ürün veya hizmetinizin insanların zihninde ne anlama geldiği, onlar için ne anlama geldiğinizdir. İnsanların markanız hakkında hissettiklerini anlamanızı sağlayan şeyler ise onları yürütme ve yönetme süreci ile alakalıdır. 
Markanızın temsil ettiği şeyler -değerleri, vaadi, müşteri deneyimi, markanızın hikâyesi- gerçekte girişiminizin nasıl göründüğünün yaratıcı tasarım özetini belirler. Logonuz, markanızın anlamına çok uygun şekilde iyi tasarlandığını varsayarsak, yalnızca markanız için görsel tanımlayıcıdır diyebiliriz. Kısacası, logonuzu tasarlamaya başlamadan önce marka profilinizi oluşturmanız gerekir. Marka profiliniz sizin işletmeniz ile müşteriniz arasındaki ilişkinin temsil edildiği yerdir. İdeal müşteriniz kim olacak? Onları nasıl kendinize çekeceksiniz, ne yaparsanız sadık müşteriniz olabilir? Markanızın haritasını çıkarmak için kullanılan bir süreç ve sonunda da zaten kendinize özel marka planınızla sonuçlanmış olur.

Markanızın ne olduğunu ilk günden itibaren marka profiliniz üzerinden tanımlamanız gerekir. Bu size netlik sağlayacaktır?
Öne çıkmak istiyorsanız, cesur olmanız ve daha büyük düşünmeniz gerekir. Birincil müşterinizle gerçekten ilgili bir şekilde markanızla farklı olmaya cesaret etmelisiniz.
Markanıza özünü ve potansiyel sürdürülebilirliğini veren şey budur; bir logo değil.
En güzel tasarlanmış logoya sahip olabilirsiniz ancak bu yine de onu bir marka hâline getirmez.

Başarılı markalaşma, müşterileri kazanmak ve elde tutmak, seçimleri etkilemek ve sonrasında eldeki verilerle pazardaki yerinizi bulmak ve hakim olmak ile ilgilidir.
 
Daha güçlü bir başlangıç ​​yapmanıza ve o minik adımlarla yürümeye başlayan bir bebek gibi veya yeni tomurcuk vermeye başlayan bir çiçek gibi işletmenize daha iyi bir başarı şansı vermenize yardımcı olacak, girişim markanızın başarılı olmasını destekleyecek beş önemli noktaya değinelim.

Markanızın Başarısını Nasıl Destekleyebilirsiniz?

1. Erken Başlayın, Tutarlı Bir Şekilde İşinizi Markalayın.
2. Doğru Görselleri Oluşturun.
3. Farklı Olmaya Cesaret Edin.
4. Marka Vaadinizi Sunun.
5. Markalaşmaya Başlayın.

Yeni işletmelerin çoğu başarısız olabilir, demiştik. Ancak sizinki o üzücü istatistiklerden biri olmak zorunda değil. Teklifiniz, benzersiz deneyiminiz ve özelliklerinizi iyi ileten net bir mesajla işe başladıysanız, stratejik markalaşma süreciniz ilk günden itibaren işinizi sürdürmenize yardımcı olacaktır. Her zaman sadık bir müşteri tabanını çekmek ve onları desteklemek için güçlü bir marka temeli oluşturmayı taahhüt etmelisiniz. Bu marka adınızı yaymanıza ve çok daha ileriye ulaşmanıza yardım eder ve en önemlisi, "Kârlı bir iş yapıyorum ve kazanıyorum." ifadesinden ziyade marka savunucularınıza ilham verir. Kişisel marka girişiminiz için de bu böyle işler. 

Bir girişimcinin marka yönetimi başarısını kendi bilgi ve tecrübelerim ışığında derlediğim notlarımla paylaştım.

Kişisel marka girişiminizdeki en özel kişi sizsiniz. Bu özgün süreci CHRIS DUCKER- Youpreneur adlı kitabında çok özel notlar ile paylaşmış.

Okumaz mıydınız?

Kendinize bir şans verin ve kendinizi okuyun. Orada hayallerinizin yükselişini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

Bahar Beşer



Kapat